De liedjes van mijn transitie…

Van me afschrijven vind ik heerlijk maar soms ook lastig. Soms zijn er liedjes of gedichten die beter kunnen verwoorden wat ik vind dan dat ik zelf kan schrijven.

De liedjes die ik hier deel heb ik niet heel bewust opgezocht bij een moment maar pasten op een bepaald moment gewoon ineens.

Alles | Miss Montreal

Dit liedje is gekozen door mijn vrouw en van het begin van mijn transitie toen ze ook best boos was. Boos dat ik mijn diepste gevoelens zo lang geheim had gehouden maar ook boos op zichzelf omdat ze zelf ook niet altijd de gemakkelijkste was.

Door mijn transitie zijn mijn vrouw en ik allebei veranderd, opener geworden en nog meer naar elkaar toe gegroeid.

Zo Mooi | Miss Montreal

Dit liedje verwoordt het begin van mijn HRT (Hormone Replacement Therapy)

Eindelijk paste het gevoel wat mijn lichaam me gaf bij hoe ik me altijd gevoeld heb. Niet eens de borstgroei, maar vooral het verdwijnen van de testosteron heeft me een enorm fijn gevoel gegeven. Over de rest geen klachten hoor, dat loopt allemaal prima door.

Voor mijn gevoel ben ik mezelf gebleven, is er niets veranderd en ben ik nu de beste versie van mezelf.

Kijk Me Na | Simon & De Munnik

Je kunt niet iedereen meenemen in je transitie, ook al wil ik niets liever. Sommige mensen haken af of nemen meer energie dan dat ze geven.

Van die mensen heb ik afscheid genomen. Ik heb mijn energie nodig om mijn gezin mee te nemen in mijn reis. Voor negativiteit is hierin geen ruimte.

Sommige, en hopelijk alle, mensen komen na verloop van tijd weer terug op mijn pad en zijn dan altijd weer welkom. Ik neem het niemand kwalijk dat het lastig is om iemand die zo dichtbij staat zo te zien veranderen, ook al voelt het voor mij als een positieve verandering.

Wordt Vervolgt…

Hier komt ongetwijfelt nog iets bij wat ik nu nog niet weet. Dat houd het leven spannend…

Dikke knuffel van Marije

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s