365 Dagen geleden…

Mijn hele leven weet ik het al, het is eigenlijk zo’n standaard verhaal van iemand die in transitie gaat. Stel ze tien vragen en de meeste antwoorden lijken op elkaar.

Vandaag precies een jaar geleden op 24 juni 2021 durfde ik eindelijk hardop tegen iemand te zeggen wat er zich altijd al afspeelde in mijn hoofd.

Waarom toen pas? En waarom precies toen?

Mijn vrouw weet al langer dat ik vrouwenkleding draag. Ik deed dat eerst als ik op hotel zat en later met haar toestemming thuis in de slaapkamer of op mijn kantoor als de kinderen niet thuis waren. Maar dat ik vrouw was, dat idee was nog niet bij haar opgekomen.

Laten we eerst eens vertellen waarom niet eerder?

Jaren geleden is er bij ons in de familie, aan de kant van mijn stiefvader iemand in transitie gegaan. Ik weet al niet eens meer hoe lang het geleden was maar ik herinner me vooral hoe negatief er over gepraat werd. De kledingkeuze in combinatie met een kalend hoofd en make-up… de verhalen zitten vastgepint in mijn hoofd en zullen daar ook wel nooit meer uitgaan.

Ik durfde dus niet meer en was ook bang mijn gezin kwijt te raken dus modderde ik maar verder zonder hoop op een toekomst in een passend lichaam.

Toen hoorde ik ergens een jaar of anderhalf, twee jaar geleden dat mijn neefje mijn neefje niet was maar mijn nichtje. Hier werd weer over gepraat op een manier dat eerst een psycholoog maar eens moest bewijzen of het wel zo was en ze was nog te jong, corona, enzovoort enzovoort.

Het begon toch in mijn hoofd te malen… waarom zij wel en ik niet. Ik werd jaloers en dat werd met de tijd niet minder.

Toen ik met mijn broer en zus uit eten ging besloot ik er over te praten. Stikzenuwachtig was ik toen ik mijn zus vertelde dat ik dezelfde gevoelens had als haar dochter en dat ik daar al bijna 45 jaar mee worstelde maar wist om te gaan.

Daarna raakte alles in een stroomversnelling omdat mijn huwlijk een beetje aan het piepen en kraken was heb ik twee dagen later tegen mijn vrouw gezegd dat als zij wilde scheiden dat ik dan in transitie zou gaan.

Wat er toen gebeurt is overtrof mijn stoutste dromen want ze beloot ons huwlijk nog een kans te geven met mij als haar vrouw.

En zo geschiede het, en dat is een verhaal wat ik over drie weken ga delen want zo lang hebben we nog om de hete brei heengedraaid voordat we het de kinderen hebben verteld.

Een gedachte over “365 Dagen geleden…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s